Inspiratie

Inspiratia iti vine cand nici nu te astepti. Ea nu e pentru cei care o cauta la anumite ore. Nu trebuie sa astepti ca maine la ora 17 iti vine cheful sa desenezi sau sa creezi orice. Aseara am vrut sa desenez ceva. Chef avea, dar inspiratie ioc.

M-am asezat un fata foii albe. Era prea alba. M-am panicat ca nu stiam ce vreau de la ea. In schimb, ea statea. Astepta sa fie umpluta cu diverse personaje sau obiecte care sa reprezinte rodul imaginatiei mele. M-am enervat, asa ca am abandonat foarte repede proiectul dupa doar cinci minute. Dar nu aveam stare. Simteam ca trebuie sa fac ceva. Dar ce? Mi-am adus aminte ca am de pregatit niste acte pentru serviciu, pentru a doua zi, adica pentru astazi. Lucrez la o firma care ofera servicii externalizare salarizare si trebuie mereu sa predau cate ceva. Dar uite ca nici asta nu am putut sa fac.

Stare n-aveam dar nu stiam ce as putea face. Nu stiu daca voi v-ati intalnit vreodata cu o asemenea stare, dar mie mi se intampla frecvent.

Dupa vreo doua ore m-am decis sa il iau pe prietenul meu, un baiat de nota zece, si sa mergem la o plimbare. Aerul proaspat de primavara ar putea sa imi face bine, m-am gandit eu si de asemenea ca toata lipsa mea de inspiratie ar putea fi cauzata de astenia asta de primavara de care se loveste foarte multa lume la inceput de martie, aprilie.

Dupa plimbare m-am simtit istovita asa ca n-am mai facut nimic. M-am uitat putin la televizor si am adormit cu gandul ca maine (azi) o sa pot sa imi termin treaba pentru serviciu si sa predau actele de care seful meu avea urgenta nevoie inca de acum cateva zile.

Pana la urma a fost o seara iesita din cotidian cu tot cu nervii aferenti.

No comments:

Post a Comment